Image
Värtahamnen.
Värtahamnen. Bild: Stadsutvecklarna i Värtahamnen

Detaljplan för Värtahamnen har vunnit laga kraft

Bygg/Arkitektur Den första detaljplanen för stadsutvecklingsprojektet Värtahamnen har nu vunnit laga kraft. Därmed kan bygget av fem kvarter påbörjas. Totalt tillskapas 110 000 kvadratmeter ny kommersiell bebyggelse i denna första etapp.
Publicerad den 11 Februari 2022

Byggaktörerna Bonnier Fastigheter och Niam växlar nu upp sin verksamhet i området. Bonnier Fastigheter kommer att bygga nya kontors- och handelsytor med direkt anslutning till vattnet. I kvarteret Neapel kommer Niam att uppföra en ny modern kontorsfastighet med ett brett serviceutbud i bottenplanet.
– Äntligen. Nu när detaljplanen vunnit laga kraft går utvecklingen i Värtahamnen in i en ny, mer intensiv fas. Med den gemensamma visionen som grund skapar vi ett område med levande och trygga stadsrum i en helt unik miljö. Det som många väntat på kan nu börja ske. Detta kan bli Stockholms mest spännande stadsdel, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Detaljplanen som har vunnit laga kraft är den första av tre etapper i Värtahamnen som vid färdigställande kommer att göra hamnområdet till en integrerad del av staden med 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige