Image
Bild: Vasakronan

De får bygguppdraget för Svea Artilleri på Östermalm

Bygg Skanska har tecknat avtal med Vasakronan om att bygga två nya kontorshus i Svea Artilleri på Valhallavägen i Stockholm. Den sammanlagda kontorsytan är 7 000 kvadratmeter och ordersumman uppgår till 150 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Februari 2012
Skanska får bygguppdraget får två kontorshus i Svea Artilleri. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Skanska får bygguppdraget får två kontorshus i Svea Artilleri. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan

– Under många år har Skanska och Vasakronan samarbetat i ett flertal projekt, däribland \"The View\" i kvarteret Jakob Större i Stockholm. Det känns väldigt bra att vi återigen har fått förtroendet att fortsätta samarbetet i det nya projektet Svea Artilleri. Vi bygger moderna och ljusa kontor som ska smälta in i områdets tidstypiska stadsprofil, säger Henrik Gustavsson, distriktschef på Skanska Sverige.

Svea Artilleriregemente höll till på platsen fram till mitten av 1900-talet. Därefter fungerade husen utefter Valhallavägen som bland annat försvarshögskola. Vasakronan har sedan cirka tio år omdanat det historiska kvarteret i etapper till moderna kontor och bostäder. De nya husen är den sista etappen för ett komplett kvarter.

Gården där de nya kontorshusen ska byggas utgör en tyst och stillsam parkmiljö och stor ansträngning har lagts ned för att de bågformade kontorshusen ska smälta in i miljön. Husen blir tre våningar höga med terrass, ljusgård och sedumtak.

Förberedande arbeten har pågått under ett par månaders tid och redan i mars inleds arbetet med att uppföra husens stommar.
– Vi har skapat en kontorsmiljö som känns riktigt bra och intresset för området har varit stort och hyreskontrakt är redan tecknade för cirka 80 procent. Det är glädjande att ha med oss Skanska som professionell part för uppförandet av dessa byggnader med tydlig miljöprofil där avsikten är att bland annat Leed-klassificera. Med en effektiv modern och samverkande byggprocess står byggnaderna färdiga redan under vår och sommar nästa år, vilket medför minimala störningar för alla kringboende, säger Renée Myrland, projektchef och ansvarig för genomförandet i samverkansform med Skanska.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY