Image

Vasakronan bygger två nya Stockholmskontor

Uthyrning Aon Sweden har tecknat avtal om ett av två möjliga kontorshus i kvarteret Svea Artilleri i Stockholm. Byggnaderna kommer att miljöklassas och beräknas stå klar för inflyttning till våren/sommaren 2013. Avtalet omfattar 3 000 kvadratmeter och blir Aons nya Stockholmskontor med plats för cirka 225 anställda.
Publicerad den 5 December 2011
Svea Artilleri. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Svea Artilleri. Bild: Vasakronan.

Avtalet med Aon Sweden innebär omedelbar produktionsstart och fokus ligger på att skapa två nya, fristående och karaktärsfulla hus som ska komplettera de äldre kasernbyggnaderna i området. Aon hyr det ena av de två husen.

- För Aon var det viktigt att hitta ett eget hus i ett bra läge. De har dessutom, precis som Vasakronan, höga miljöambitioner och letade därför efter ett miljöklassat hus. Allt detta och dessutom ett grönt avtal får de med flytten till sitt nya huvudkontor i Svea Artilleri, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Vasakronan.

Sedan 2007 pågår ett om- och nybyggnadsprojekt av Svea Artilleri. Projektet har inneburit en modernisering av de gamla regementsbyggnader som försvarsmakten i mer än ett sekel varit hyresgäst i. Med byggnationen av de två nya fastigheterna fullföljer Vasakronan projektet.

- Det känns naturligtvis väldigt roligt att ha fått arbeta tillsammans med Aon för att hitta bästa tänkbara lösning för dem. Det ligger också i linje med Vasakronans långsiktiga strategi att arbeta med egenutveckling av bra kontorslägen, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nystartade bolaget rivstartade med miljardaffär – så vill de växa framöver

Bolag Det helt nystartade bolaget Muro Invest rivstartade under sin entré på marknaden genom att göra ett miljardförvärv från M2 i Jönköping. För Fastighetssverige berättar vd:n Philip Sjöbring om det purfärska bolagets offensiva start och hur ambitionerna ser ut framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige