Image
Dan Olofsson och Percy Nilsson.
Dan Olofsson och Percy Nilsson. Bild: News Öresund/Creative commons

Dan Olofsson och Percy Nilsson åtalas för insideraffärer i Victoria Park

Sverige Under torsdagen väcktes åtal mot sammanlagt 14 personer för totalt 27 brottsmisstankar i ett omfattande ärende om misstänkt grovt insiderbrott.
Publicerad den 31 Juli 2020

Förundersökningsledare i ärendet är chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndighetens Finansmarknadskammare.

Brottsmisstankarna är kopplade till aktiehandel i dels det danska telekombolaget TDC i december 2017-februari 2018, dels det Malmöbaserade fastighetsbolaget Victoria Park i mars-maj 2018. Under de aktuella perioderna fanns uppköpserbjudanden på de aktuella bolagen som inte var kända för marknaden. Flera av de åtalade personerna misstänks för insiderbrott kopplade till bägge bolagen.

Dan Olofsson och Percy Nilsson är två av de personer som är åtalade, misstänkta för insiderbrott i samband med Vonovias bud på Victoria Park.

Dan Olofsson ska, enligt åtalet, ha röjt insiderinformation till Nilsson som därefter köpte aktier i Victoria Park innan Vonovias bud. Ett bud som lades strax efter Starwoods initiala bud.

– Det har varit en omfattande utredning med många misstänkta och jag gör den bedömningen att fällande domar kan förväntas utifrån den bevisning som har säkrats under utredningens gång, säger chefsåklagare Thomas Langrot vid EBM:s Finansmarknadskammare.

I dag kontrollerar den tyska fastighetsjätten Vonovia Victoria Park och Hemblas fastighetsbestånd i Sverige. Vd för de båda bolagen är Per Ekelund.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige