Image

Coop till Svenska Handelsfastigheter i Kristianstad

Uthyrning Coop har valt att etablera sitt nya butikskoncept Stora Coop vid Svenska Handelsfastigheters handelsområde Härlöv i Kristianstad. Coop har tecknat ett hyresavtal om 5 000 kvadratmeter med planerad inflyttning under 2020.
Publicerad den 28 Februari 2018

Härlöv är ett handelsområde med en omsättning på närmare en miljard kronor om året med många välkända varumärken och butiker.

– Vi är fantastiskt glada att Coop väljer att etablera sitt stormarknadskoncept Stora Coop på Härlövs handelsplats. Etableringen är ett bevis på vad långsiktiga hyresgäster och fastighetsägare kan åstadkomma tillsammans. Coop blir en ankarhyresgäst och etableringen är ytterligare ett styrkebesked till Härlöv som handelsplats. Vi har flera skarpa diskussioner igång med andra aktörer som vill in på området som kommer att komplettera Coop och befintliga hyresgäster, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig på Svenska Handelsfastigheter.

– Viktigt för vårt etableringsbeslut var att Svenska Handelsfastigheter gör en rejäl investering i handelsområdet och att man med ett långsiktigt ägande utvecklar området ytterligare med flera nya aktörer utöver Stora Coop. Samtidigt har Kristianstad kommun beslutat att förbättra infrastrukturen för att underlätta trafikflödena i området, säger Peter Mattisson, chef fastighet och etablering, Coop.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige