Image
Vinden samarbetar med Colive.
Vinden samarbetar med Colive.

Colive samarbetar med Vinden i Göteborg

Bostäder Förvaringsföretaget Vinden ingår ett samarbete med bostadsoperatören Colive. Tillsammans med Wallenstam tas nu de första spadtagen i det gemensamma projektet vid namn Kv. Hållbarheten vid Kallebäcks Terrasser i Göteborg. Syftet är att skapa framtidens boende och göra bostadsmarknaden mer tillgängligt för unga.
Publicerad den 30 Juni 2021

Bostadsoperatören Colives koncept går ut på att de boende har en egen mindre lägenhet och delar gemensamma utrymmen som vardagsrum, kök och balkong med övriga hyresgäster. Ett koncept som skapar lägre hyreskostnader och mer boendeyta, något som på sikt kan bidra till att förbättra boendesituation för unga. Nu bygger fastighetsbolaget Wallenstam tolv nya delningslägenheter åt Colive i centrala Göteborg. Ett projekt som är helt unikt i sitt slag då det beviljats bygglov med 50 procent mindre förvaringsutrymme än enligt traditionellt kravställd byggstandard. För att komplettera den resterande förvaringsdelen har Colive inlett ett samarbete med förvaringsföretaget Vinden. Samarbetet innebär att hyresgästerna i stället får tillgång till en mer behovsstyrd förvaring.

– Vi är oerhört stolta att få vara en del av ett sådant innovativt projekt som Kv. Hållbarheten. Att förvara saker som inte används i innerstan när bostadsmarknaden ser ut som den gör är vansinnigt. Colive ligger i framkant kring hur vi effektivare kan nyttja våra städer och där fyller vi en viktig del i att utrymmen som tidigare använts till förråd nu kan bli boendeyta. Det skapar fler boenden, ökar driftnettot och bidrar till mer levande städer. I samarbetet med Colive skapar vi något som kan liknas vid en boenderevolution för unga, säger Stefan Ekström, COO på Vinden AB.

Bygget av Kv. Hållbarheten vid Kallebäcks Terrasser är redan i full gång och beräknas att vara klart under hösten 2022. Projektet rymmer totalt 121 rum och 12 lägenheter.

– Det här är en fantastisk lösning. Med hjälp av Vinden behöver vi inte bygga in onödiga kvadratmeter i form av stora förrådsutrymmen, som i många fall står tomma och enbart bidrar till en högre hyra. Nu har vi hittat en resurs- och kostnadseffektiv lösning som verkligen ger våra hyresgäster flexibilitet i och med att det alltid finns tillgång till extra förrådsyta vid behov, säger Katarina Liljestam Beyer, COO/Co-founder, Colive.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige