Image
Jakob Pettersson.
Jakob Pettersson. Bild: Coeli

Coeli köper i Tyresö

Transaktioner Coeli Fastighet II AB har ingått avtal om förvärv av fastigheten Tennet 4 i Tyresö till ett underliggande fastighetsvärde om 44 miljoner kronor. Fastigheten tillträds omgående.
Publicerad den 1 Oktober 2020
Annons
Image

Coeli kommer under innehavstiden förädla fastigheten. Fastigheten är belägen i Bollmora Industriområde i Tyresö, endast några minuter från Tyresö Centrum. Området är utpekat att på sikt omvandlas från industri till bostäder. Investeringen är således i linje med bolagets investeringsstrategi.

Fastigheten har en uthyrbar area om 2 966 kvadratmeter och en tomtareal om 6 547 kvadratmeter. Fastigheten har hyresintäkter om cirka 2,5 miljoner kronor och Coeli Fastighet II har efter förvärvet sammanlagda hyresintäkter om cirka 19 miljoner kronor per år. De största hyresgästerna är Actic, Röstkonsulten, Swea Auto, DAMU och NOA Aluminium som tillsammans hyr cirka 85 procent av fastigheten.

– Vi är glada att kommunicera det sjunde förvärvet i Coeli Fastighet II. Fastigheten ligger i Bollmora Industriområde som på sikt ska omvandlas till trevliga bostadskvarter. Vi ser fram emot att arbeta med Tyresö kommun och bidra till utvecklingen av området. Vi har flera andra spännande investeringar i vår pipeline och hoppas kunna kommunicera fler affärer till bolaget inom kort, säger Jakob Pettersson, ansvarig portföljförvaltare för Coeli Fastighet II AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige