Image

CLS köper i Tyskland

Transaktioner CLS Holdings, kontrollerat av Sten Mörtstedt, köper tolv fastigheter i Tyskland för 152 miljoner euro, motsvarande 1 485 miljarder svenska kronor.
Publicerad den 14 Juni 2017

CLS, noterat på Londonbörsen, köper tolv fastigheter av Züblin Immobilien, noterat i Schweiz.

Den initiala yielden uppgår till 6,3 procent. Fastigheterna omfattar nästan 90 000 kvadratmeter kontor, med en uthyrningsgrad om 89 procent. Ytorna är uthyrda till 157 hyresgäster och de årliga hyresintäkterna uppgår till 10,1 miljoner euro.

Fastigheterna ligger i Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, München och Wiesbaden.

Vd Fredrik Widlund:
- Förvärvet är ett viktigt steg mot vårt uttalade mål att växa i Tyskland. Förvärvet ger ett bra kassaflöde och är i linje med vår strategi att identifiera fastigheter med bra läge i icke-prime-områden i stora europeiska städer med diversifierad hyresgästbas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige