Image
Liljeholmens spårområde förvandlas.
Liljeholmens spårområde förvandlas. Bild: Citycon

Citycon förvandlar spårområde till stadsrum

Bygg/Arkitektur Det nordiska fastighetsbolaget Citycon planerar att utveckla bostäder och kontor i Liljeholmen genom en överdäckning av spårområdet vid Liljeholmstorget. Under namnet RE: Liljeholmen kommer här skapas en attraktiv livsmiljö med 120 nya bostadsrätter, 3 000 arbetsplatser och en inglasad plaza med utrymme för aktiviteter, kultur och upplevelser. Utvecklingsarbetet sker i samarbete med Stockholms stad och den pågående detaljplaneprocessen når inom kort milstolpen samrådsfas.
Publicerad den 26 Januari 2021

Citycon är redan en stor aktör i området som ägare och förvaltare av Liljeholmstorget Galleria som sju år rad har utsetts till Stockholms bästa Stadsdelscentrum och Vårdhuset, ett vårdkluster med över 20 vårdenheter i anslutning till gallerian.

– Liljeholmen har ett fantastiskt läge ett stenkast från innerstaden. Tvärbanans och tunnelbanans nya sträckningar kommer att göra Liljeholmen till det självklara navet i det nya, södra Stockholm som nu växer fram, säger Veronica Palmgren, Development Director på Citycon.

I och med överdäckningen av spårområdet skapas förutsättningar för en modern, inbjudande blandstad. Totalt kommer RE: Liljeholmen omfatta nya ytor på drygt 70 000 kvm fördelade mellan kontor, hotellverksamhet, handel, service, kultur och publika mötesplatser. Den nya plazan skapas som ett stort och öppet inomhusstråk med utsikt mot Trekantsparken.

– De nya ytorna kommer att integreras med den befintliga Liljeholmstorget Galleria vilket kommer att öka flödet av besökare till galleria och skapa en ännu attraktivare plats. Med RE: Liljeholmen förverkligar vi vår vision att förvandla området till Stockholms mest inspirerande mötesplats, säger Veronica Palmgren.

Ungefär 120 bostadsrätter planeras mitt emellan parken och den nya plazan, i form av två bostadshus som uppförs där det idag är en parkering.

– RE: Liljeholmen är en viktig milstolpe och ett bra exempel på hur vi genomför vår strategi, att utveckla levande och trygga centrummiljöer med ett blandat innehåll såsom handel, bostäder, service, kultur och kontor i anslutning till knutpunkter för kollektivtrafik. Det långsiktiga målet är att skapa varaktiga värden för hyresgäster, ägare och samhälle, säger Erik Lennhammar, Chief Development Officer på Citycon.

Förverkligandet av RE: Liljeholmen beräknas börja 2023 med överdäckningen av spårområdet vilket kommer ta cirka 2 år. Därefter startar uppförandet av de nya byggnaderna.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige