Image
Christian Fredrixon.
Christian Fredrixon. Bild: Vasakronan

Cibus köper fem fastigheter i Danmark

Transaktioner Cibus har undertecknat ett förvärv av fem livsmedelsbutiker i Danmark för 107,7 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 167,4 miljoner svenska kronor. Fastigheterna förvärvas från livsmedelskedjan Dagrofa i en sale and leaseback-affär och tillträde är satt till 1 oktober 2024. Förvärvet sker som en bolagsaffär.
Publicerad den 24 September 2024

De fem fastigheterna är lokaliserade i Aarhus (Kamma Klitgårds Gade 47, 8240 Risskov), Esbjerg (Strandby Kirkevej 88, 6705 Esbjerg), Grenå (Søndergade 10, 8500 Grenaa), Helsingör (Egevænget 3, 3000 Helsingør) samt Tönder (Kongevej 1, 6270 Tønder) och har en uthyrningsbar area om cirka 6 400 kvadratmeter. Hyresgäst är Dagrofa ApS som investerar i omfattande butiksrenoveringar till nya koncept i de fyra SPAR-butikerna och en Meny-butik. Den genomsnittliga återstående avtalstiden är cirka 9,5 år och förvärvet finansieras med en belåningsgrad om cirka 50 procent i bank.
– Det är med glädje som vi kan berätta att Cibus fortsätter sin tillväxtsresa och förvärvar en fastighetsportfölj av moderna livsmedelsbutiker i Danmark. Fastigheterna säljs av vår största hyresgäst i Danmark, Dagrofa och innehåller 100 procent dagligvaror. Med detta förvärv stärker vi Cibus kassaflödesmässiga intjäningsförmåga per aktie ytterligare. Vi fortsätter att aktivt analysera nya potentiella förvärv i alla våra fyra nordiska länder, samt utvärderar nya geografiska marknader i Kontinentaleuropa noga i linje med vår slogan 'Converting food into yield', säger Christian Fredrixon, vd för Cibus.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige