Image

Choice expanderar med storhotell vid Arlanda

HOTELL Hotellkedjan Choice ska - med varumärket Clarion - driva ett 400 rum stort hotell vid Arlanda. Hotellet ska stå färdigt 2012.
Publicerad den 8 December 2008

Choice Hotels har expanderat kraftfullt de senaste åren i Sverige. Efter att ha öppnat två av de största hotellen i Stockholm, först Clarion Hotel Stockholm och nu senaste det mycket framgångsrika Clarion Hotel Sign, fortsätter nu expansionen med ett nytt storhotell - på Stockholm-Arlanda Airport. Det blir åter ett Clarion-hotell, Choice premiumvarumärke, som skapar levande mötesplatser med konst, musik och design som verktyg.

Flygplatser är en intressant marknad då många resenärer vill övernatta i direkt anslutning till flygresan. I synnerhet Arlanda som har ett underskott på tusen hotellrum. Med Clarions varumärke skapas nu ett flygplatshotell med attityd - något nytt, fräscht och annorlunda värt mer än bara en övernattning.

- Vi vill finnas där folk möts, säger Petter Stordalen, ägare till Choice Hotels som står bakom varumärket Clarion. Att få leverera Clarions starka erbjudande i premium-segmentet - med både attraktivt boende och inspirerande konferensmöjligheter - till 20 miljoner resenärer på Arlanda är ett unikt tillfälle för oss.

- Det här är samtidigt ett viktigt steg i vår fortsatta expansion i Sverige. Men även kronan på verket i den viktiga Stockholmsregionen där vi flyttar fram våra positioner markant och kommer att stå mycket starka inför nästa decennium.

Clarion blir Arlandas största hotell med 400 rum i en åtta våningar hög byggnad. Den byggs ihop med Sky City och terminalerna med direkt tillgänglighet till den regionala kollektivtrafiken och den globala, det vill säga flyget.

- Det har länge funnits en efterfrågan på fler hotellrum på Arlanda och Clarion blir ett utmärkt komplement till det som redan idag finns i Sky City. Vi ökar både resenärs- och miljönyttan genom att bygga fler hotell centralt på Arlanda, säger Thomas Cassel, kommersiell chef, LFV Arlanda.

När väl alla byggtillstånd är klara och respektive styrelse fattat det formella beslutet blir detta den första etappen av flygplatsens del i Stockholm Airport City, som handlar om förtätningen av området kring flygplatsen och är en del av regionutvecklingen.

- Tidpunkten är idealisk. Vi investerar och bygger i lågkonjunktur för att vara färdiga till nästa högkonjunktur, säger Thomas Cassel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige