Image

Cernera köper mark – planerar 120 bostäder

Transaktioner Cernera utökar sitt bestånd med förvärv av 10 600 kvadratmeter mark på Bergsäter i Borås. Den föreslagna detaljplanen innehåller en byggrätt om cirka 12 000 kvadratmeter.
Publicerad den 29 November 2018
Annons
Image

I Cerneras planer för området ingår cirka 120 bostäder och en förskola.

– Vi ser området som mycket attraktivt för olika målgrupper, inte minst på grund av det centrala läget nära andra bostadsområden, skolor, handel och service. Här finns många möjligheter, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Cerneras mål är att skapa en varierad miljö som fyller många behov och som innebär en positiv utveckling av Bergsäter och Borås.

Genom förvärvet förstärker Cernera sin position som en av Borås starkaste fastighetsaktörer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige