Image

CBRE: 50 procent högre transaktionsvolym i år

RAPPORTER Transaktionsvolymen i Europa kommer överstiga 1000 miljarder kronor, jämfört med cirka 750 miljarder kronor förra året. Och i Sverige räknar man med en volym på cirka 60 miljarder kronor, vilket i så fall skulle innebära en ökning med 50 procent jämfört med 2009. Det visar CB Richard Ellis senaste rapport, European Capital Markets Report.
Publicerad den 26 Maj 2010

- Vi har noterat en tydlig ökning av aktiviteten i marknaden under våren och vi förväntar oss att trenden håller i sig under resten av året. Vi bedömer att den svenska transaktionsvolymen för 2010 hamnar på cirka 60 miljarder vilket skulle innebära en ökning med drygt 50 procent. Större transaktioner och att inte enbart prime fastigheter attraherar investerarna bidrar till ökningen. En väsentlig skillnad nu mot förra året är att vi ser en ökning av strukturerade försäljningsprocesser och vi tycker att vi fått ett gott mottagande av investerarna i de processer vi har genomfört under våren, säger Andreas Norberg, director på CBRE Capital Markets i Sverige.

Rapporten visar också att trenden hitintills i Europa är en positiv ökning, största delen är noterat i primesegmentet av marknaden. Förbättrade finansieringsmöjligheter, värdeåterhämtning och ökad efterfrågan från investerare hjälper tillsammans att driva transaktionsvolymerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige