Image
Catena hyr ut till Bring i Västberga.
Catena hyr ut till Bring i Västberga. Bild: Catena

Catena hyr ut till Bring i Västberga

Uthyrning Bring, som erbjuder logistiklösningar för små och stora verksamheter i Norden, har tecknat ett femårigt avtal med Catena och hyr terminalyta om cirka 1 100 kvadratmeter samt rangeryta om knappt 5 500 kvadratmeter i fastigheten Nattskiftet 11 i Västberga, Stockholm.
Publicerad den 8 September 2020

Ytorna som Bring hyr har särskilt anpassats för att möta den ökande efterfrågan av hemleveranser på e-handelsmarknaden. Hela fastigheten, som rymmer flera hyresgäster, har moderniserats och genomgått stora förändringar de senaste åren. Ombyggnationerna är ett exempel på hur logistikfastigheter utvecklas och kan få nya funktioner i takt med att flöden och köpmönster förändras.

– Vi har sedan tidigare ett gott samarbete med Bring och det är glädjande att vi nu kan lösa deras behov i Stockholm och vara en del i deras vidareutveckling av e-handelsleveranser. Läget i Västberga är unikt och perfekt för stadsnära och hållbara leveranser, säger Tobias Karlsson, Catenas regionchef i Stockholm.

– Etableringen spelar en viktig roll, både för vårt hemleveranserbjudande och för vår gröna omställning. Med de nya lokalerna möjliggörs en bra citylogistiklösning som ger mer hållbara transporter, leveranserna från denna depå kommer från start vara helt fossilfria och främst framföras av elfordon, säger Tobias Åbonde som är nordiskt ansvarig för hemleveranser på Bring.

Bring flyttar in i sina nya lokaler under det fjärde kvartalet 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige