Image
Castellum köper K11 i Solba av NCC.
Castellum köper K11 i Solba av NCC. Bild: Joakim Kröger/NCC

Castellum miljardköper av NCC

Transaktioner Castellum köper kontorsfastigheten K11 i Järva Krog, Solna, av NCC för drygt en miljard kronor.
Publicerad den 1 Juli 2021

– Ett toppmodernt hus i en dynamisk ny stadsdel som kombinerar funktionalitet och inspirerande miljöer, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.
I och med färdigställandet av K11 är det första kvarteret av tre i den nya kvartersstaden nu fullt utvecklat.

Tillträde och erläggande av köpeskilling sker 1 juli 2021, vilket ger en positiv resultateffekt i affärsområde NCC Property Development i det tredje kvartalet. Affären genomförs som en bolagsförsäljning och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om drygt en miljard kronor.

– Nu säljer vi K11 som ingår i det första kvarteret av totalt tre som vi utvecklar i kvartersstaden Järva Krog. Stadsdelen kommer förutom kontorshusen med 1 800 arbetsplatser även inrymma cirka 500 bostäder, service, handel och en förskola när det är färdigutvecklat, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

K11 omfattar knappt 13 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är uthyrd till 80 procent. Kontorshyresgäster är bland annat Puma, Hewlett Packard Enterprise, Viatris och Trafikverket. I byggnaden huserar även två restauranger och ett kafé. NCC lämnar sedvanliga hyresgarantier från och med tillträdesdagen.

Byggnaden är färdigställd och det återstår bara hyresgästanpassningar för vakanta lokaler samt färdigställande av tillhörande mobilitetscentrum med parkeringshus hösten 2021.

– Detta fina förvärv blir ett starkt komplement i vår portfölj med högkvalitativa kontorslokaler och ligger helt i linje med vår strategi för att fortsätta växa i Stockholm, säger Henrik Saxborn.

K11 är det andra kontorshuset som NCC har färdigställt i Järva Krog och därmed är detta det första kvarteret som är fullt utvecklat med kontorshuset K12, där NCC, 3M och Philips har sina huvudkontor, samt bostadsprojektet Link som NCC har uppfört åt Aros Bostad. NCC planerar nu för att fortsätta utvecklingen av Järva Krog.

Hållbarhet genomsyrar K11, exempelvis finns bergvärme, sedumtak och generöst cykelgarage. Under byggprocessen har NCC dessutom arbetat med prefabricerat byggmaterial för att minska spill, återanvändning av krossade massor samt återvunnet byggmaterial så som mattor och parkett. K11 har miljöcertifierats enligt det internationella systemet Breeam, nivå Excellent.

Genom förvärvet etablerar sig Castellum med mycket god tillgänglighet precis vid avfarten från E4. Det kommer även att byggas cirka 400 bostäder på intilliggande fastighet vilket ytterligare kommer bidra till ökad rörelse i området.

– K11 blir ett starkt komplement i vår portfölj med högkvalitativa kontorslokaler i bra läge utanför tull, säger Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm-Norr.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige