Image
Capman köper av Billes i en sale-and-leaseback-affär.
Capman köper av Billes i en sale-and-leaseback-affär. Bild: Capman

Capman köper i Mölndal

Transaktioner Tryckerifirman Billes säljer sin 8 000 kvadratmeter stora kontors- och industrifastighet Kryddpepparn 1 i Mölndal till finländska Capman i en sale-and-leaseback-affär. Värdet i affären uppgår till cirka 120 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Maj 2019

– Vi är glada över att ha köpt den här fastigheten i en av Göteborgs starkaste undermarknader. Mölndal är ett redan väletablerat affärsområde med stark tillväxt. Den här egenskapen är ett utmärkt komplement till vår väldiversifierade portfölj i Norden, säger Anna Reuterskiöld, Deputy Head of Capman Real Estate Sweden.

Fastigheten ligger i Riskulla industriområde är byggd år 2000 samt tillbyggd 2014 och 2017.

Billes Tryckeri är ett av de största tryckerierna i Sverige samt är ett prisbelönt välskött företag. Man hyr hela fastigheten i 15 år. Tillträde har skett.
Värdet i affären uppgår till cirka 120 miljoner kronor.

Säljarens kommersiella rådgivare har varit PW Property medan Wistrand stått för den juridiska rådgivningen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige