Image

Byggpartner säljer till Vectura i Borlänge

Transaktioner Byggpartner fortsätter samarbetet med Vectura Fastigheter och planerar för uppförande av ett äldreboende och eventuellt även ett trygghetsboende i samband med försäljning av en exploateringsfastighet i Borlänge.
Publicerad den 6 December 2016

Äldreboendet och trygghetsboendes planeras i Kvarteret Lärarinnan i Borlänge. Exploateringsfastigheten som har en BTA på 7 000 kvadratmeter säljs till Vectura Fastigheter.

– Det här kan bli vårt andra projekt med Vectura Fastigheter som utvecklar samhällsfastigheter. Vi säljer vår utvecklingsfastighet i Borlänge och planerar att fylla på orderboken med ett stort entreprenadprojekt på hemmaplan men inväntar bygglov. Vi är en allbyggare som gärna bygger samhällsfastigheter. Fastighetsförsäljningen frigör rörelsekapital för att att fortsätta utveckla vår renodlade byggverksamhet, säger Byggpartners vd Sverker Källgården.

– Vi har goda erfarenheter av Byggpartner från vårt pågående projekt i Sundbyberg. Vi planerar att bygga ett modernt äldre- och eventuellt även ett trygghetsboende på fastigheten i Borlänge. Byggpartner känns som en naturlig, kunnig och pålitlig samarbetspartner för uppdraget, säger Susanne Ekblom, vd för Vectura Fastigheter.

De planerade entreprenadprojekten är villkorade av erhållet bygglov.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige