Image
Sture Nilsson.
Sture Nilsson. Bild: Byggpartner

Byggpartner och Stora Enso ingår partnerskap

Bolag Ett nytt partnerskap mellan byggentreprenören Byggpartner och en av världens ledande leverantörer av träprodukter, Stora Enso, kommer att öka användningen av miljövänliga byggprodukter i ett flertal aktuella projekt i Mellansverige.
Publicerad den 14 Januari 2022

Dagens tillkännagivande befäster ytterligare den redan starka relationen mellan Byggpartner och Stora Enso. Sedan 2014 har de två företagen arbetat tillsammans för att leverera tiotalet hållbara träbyggnader i orter runt om i Dalarna/Gästrikland och Mälardalen.
Variationen av byggnadstyper i genomförda projekt är stor och består bland annat av bostäder, äldreboenden, skolor, kontor, en restaurang, ett cykelparkeringshus samt datahallar. I flertalet av projekten har ByggPartner nyttjat digitala verktyg framtagna av Stora Enso.

Byggpartner satsar på att bli en ledande aktör inom trähusbyggande och siktet är bland annat inställt på fortsatt expansion i Stockholm/Mälardalen. Nyligen signerade man ett samarbetsavtal med utvecklaren Folkhem för två centralt belägna projekt i Stockholm, Cederhusen och Tree House. Det totala entreprenadvärdet för dessa bedöms till sammanlagt en halv miljard kronor. Det första projektet att starta är Kv. Humbolt, vilket är det andra kvarteret inom Cederhusen i Hagastaden. Projektering av projektet pågår och produktionsstarten är planerad till sommaren 2022. Stora Enso kommer att leverera material till dessa projekt.

Byggpartners vd Sture Nilsson vill ha en ömsesidig relation med Stora Enso och Folkhem:
– Stora Enso är en engagerad partner som hjälper oss att utvecklas och bli ännu bättre på träbyggnad. Tillsammans med Folkhem kommer vi att ha ett samarbete med en hög grad av lärande och utveckling. Denna relation vill vi även ha med Stora Enso och andra aktörer i deras stora nätverk.

Jessika Szyber, affärsutvecklingschef Building Solutions Stora Enso, kommenterar partnerskapet:
– Vi är glada över att stärka vårt partnerskap med ByggPartner och att bli utvalda till Folkhems kommande träprojekt. Tillsammans kommer vi att bidra till omställningen mot mera cirkulära, innovativa och digitaliserade lösningar för att påskynda byggbranschens omställning.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bolagen som köpte mest under första kvartalet

Lista Efter rekordåret 2021 har 2022 börjat med ett starkt transaktionstempo, och här har Fastighetssverige tittar närmare på vilka fastighetsbolag som var mest i köpartagen under årets första kvartal. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige