Image
Hermes 10 i Helsingborg.
Hermes 10 i Helsingborg. Bild: Wihlborgs

BUP flyttar in hos Wihlborgs i Helsingborg

Uthyrning När Region Skånes Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) i Helsingborg flyttar till Hermes 10 i slutet av 2022 är det till anpassade, funktionella och centralt belägna lokaler. Den tidigare industrifastigheten fortsätter nu sin omvandlingsresa för att möta nya verksamheter.
Publicerad den 28 Oktober 2021
Annons
Image

Wihlborgs har sedan tidigare vunnit en upphandling för Region Skånes Barn- och ungdomspsykiatri, och hyresavtal är tecknat om totalt 2 500 kvadratmeter med planerad inflyttning fjärde kvartalet 2022.
– I dag tillhör åtta av Wihlborgs tio största hyresgäster den offentliga sektorn. Region Skåne är en viktig hyresgäst som bidrar med stabilitet men också prägel på kvarteret. I Hermes får Region Skåne fullt moderna lokaler i en klimatsmart och återbrukad fastighet med bästa möjliga pendlingsläge för sina medarbetare. Besökare kommer att mötas av en välkomnande miljö och god tillgänglighet, säger Magnus Lambertsson, regionchef på Wihlborgs.

Wihlborgs förvärvade Hermes 10 med totalt 51 000 kvadratmeter i april 2019. I den gamla Tretornfabriken, som bland annat huserar Campus Helsingborg, bedriver Wihlborgs idag ett aktivt utvecklingsarbete för att ge fastigheten en tydlig identitet. Medan själva huskroppen bevarats har innehållet växlat genom tiderna. Huvudbyggnaderna ritades av arkitekten Mogens Mogensen åt Helsingborgs Gummifabrik AB 1943 (senare Tretornfabriken).
– Våra satsningar på fastigheten syftar alla till att skapa mer liv och aktivitet i kvarteret. Vi är också lyhörda för det växande intresset för just moderna funktioner i äldre miljöer, säger Magnus Lambertsson.

Bland övriga hyresgäster i Hermes 10 finns Campus Helsingborg, Ikea, Helsingborgs Stad, CapGemini, WSP samt coworkingaktören Mindpark.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige