Image
Jakob Mindre.
Jakob Mindre. Bild: Midroc.

BSK skapar BCG:s nya Sverigekontor

Arkitektur The Boston Consulting Group, BCG, är ett av världens ledande managementkonsultföretag. När de bestämde sig för att skapa ett nytt Sverigekontor vände de sig till BSK Arkitekter. Uppdraget innebar både att stödja BCG i val av läge och lokal samt att nu ta fram ett helt nytt koncept för kontoret.
Publicerad den 10 Januari 2013

- Det är riktigt spännande att jobba med ett företag som BCG. Vi har under åtta månader hjälpt dem med analys av potentiella lokaler för deras nya Sverigekontor. Detta visar på deras stora engagemang och noggrannhet när det gäller identitet och miljön för medarbetare och kunder, säger Marco Checchi, affärschef på BSK Arkitekter.
Att välja rätt läge och lokaler är viktigt för såväl arbetsmiljö som att kommunicera rätt identitet. Efter att ha analyserat och utvärderat flera lokaler bestämde sig BCG till slut för en 3 700 kvadratmeter stor lokal i Midrocs fastighet Jakob Mindre 11 vid Gustav Adolfs Torg i närheten av Kungsträdgården i Stockholm.
- Vi växer och behöver lokaler som håller för våra tillväxtambitioner. Vid Gustav Adolfs Torg får vi en fantastiskt fin arbetsmiljö med smarta arbetsplatslösningar som stimulerar kreativitet och samarbete, men som också gör det möjligt att arbeta ostört vid behov. Att lokalerna ligger i en vacker, historiskt spännande fastighet med mycket fin sekelskiftesinteriör bevarad är ett extra plus, säger Johan Öberg, Partner and Managing Director, Managing Partner på BCG Sweden.

Inflyttning i de nya lokalerna beräknas till januari 2014.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige