Image
Per Johansson.
Per Johansson. Bild: Brinova

Brinovas förvaltningsresultat minskade

Bolag Brinovas delårsrapport för fjärde kvartalet 2023 visar på ett förvaltningsresultat som minskat med 14 procent, medan driftöverskottet ökade med 17 procent. – 2023 var ett utmanande år med den geopolitiska utvecklingen, ränteutvecklingen, konjunkturen, hushållens ekonomi och inflationen, skriver Per Johansson i vd-ordet.
Publicerad den 28 Februari 2024

Hyresintäkterna ökade med 11 procent som en effekt av nyuthyrningar, hyreshöjningar och färdigställda projekt. Som ett resultat av de ökade hyresintäkterna samt erhållet elstöd om 6,7 miljoner kronor förbättrades även driftsöverskottet med 17 procent.

Förvaltningsresultatet för det fjärde kvartalet uppgick till 24,7 miljoner kronor (26,8), och för helåret 135,0 miljoner kronor (156,5). Förvaltningsresultatet för helåret försämrades med 14 procent på grund av ökade finansieringskostnader.

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till -378,8 miljoner kronor (13,1) och värdeförändringar på derivat till -143,2 miljoner kronor (218,3). De ovan nämnda värdeförändringarna är orealiserade och är därmed inte kassaflödespåverkande. Det gav sammantaget ett resultat om -337,7 miljoner kronor (289,7) motsvarande ett resultat per aktie om -3,46 kronor (2,97).

– Jag är övertygad om att vi fortsatt kommer att kunna utveckla vårt bestånd och skapa värden till våra olika intressenter. Vi har en stark grund att stå på, både utifrån vår fastighetsportfölj, organisation och ställning på marknaden, skriver vd Per Johansson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige