Image

Brinova bakom arenaprojekt i Karlskrona

Bygg/Arkitektur Brinova bygger en ny idrotts- och eventarena i Karlskrona. Kommunen har tecknat ett 25-årigt hyresavtal värt 300 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Oktober 2016
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Brinova har vunnit Karlskrona kommuns upphandling av ny idrotts- och eventarena i Karlskrona. Brinova köper fastigheten med Idrottshallen och Östersjöhallen på Trossö i centrala Karlskrona för tio miljoner kronor.

Samtidigt tecknar kommunen och Brinova ett 25-årigt hyresavtal till ett värde av cirka 300 miljoner kronor. Brinova tillträder fastigheten den 1 januari 2017 och planerar då att påbörja arbetet med att bygga den nya arenan.

Arenan på 8 000 kvadratmeter ska stå klar under hösten 2018 och inrymma sporter som handboll och innebandy samt olika typer av evenemang. Innan avtal kan undertecknas löper en avtalsspärr om tio dagar enligt lagen om offentlig upphandling.

I arbetet med byggnation av den nya arenan ska den gamla idrottshallen från 1961 byggas om och delar av Östersjöhallen från 1986 rivas och byggas till. Den nya arenan på Trossö nära Fisktorget kommer att inhysa en huvudhall för cirka 2 500 åskådare och en sidoarena för 600-700 åskådare. Hyreskontraktet kommer att tecknas för 25 år med ett årligt hyresvärde på drygt 12 miljoner kronor. Brinova kommer inom kort efter att avtal undertecknats att lämna in en bygglovsansökan för den nya hallen.

- Det här är det största byggprojektet hittills för Brinova. Vår ambition är att vara en betydande och intressant fastighetsaktör i Karlskrona, säger Per Johansson, vd för Brinova.

I början av 2016 gjorde Brinova sitt första intåg i staden genom att förvärva två kontorsfastigheter av Kungsleden, Lindblad 10 & 24, på Trossö i Karlskrona, med en total uthyrningsbar area om 8 700 kvadratmeter.

- Vi har ett långsiktigt engagemang i Karlskrona. Brinova avser att expandera på tillväxtorter i Sydsverige såväl vad avser bostäder, samhällsfastigheter som kommersiella lokaler. Projektet med den nya idrotts- och eventarenan passar väl in denna strategi, säger Per Johansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY