Image

Brinova hyr ut till Malmö stad

Uthyrning Brinova har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Malmö stad för ett LSS-boende i Oxie centrum.
Publicerad den 21 November 2016
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Årshyran uppgår till cirka 1,5 miljoner kronor och inflyttning är beräknad till den 1 juni 2017. Avtalet är villkorat av att bygglov beviljas.

Byggnaden i Oxie består i dag av kontorslokaler som Malmö stad lämnade i samband med en omorganisation 2014 där tio stadsdelsförvaltningar blev fem stadsområdesförvaltningar. Brinova kommer att bygga om dessa ytor och har upphandlat Skanska Direkt som totalentreprenör.

Efter ombyggnationen, som omfattar cirka 2 300 kvadratmeter, kommer ytorna att fördelas på cirka 760 kvadratmeter LSS-boende och cirka 232 kvadratmeter kontor till Malmö stad. Dessutom kommer tio nya bostadslägenheter att byggas på totalt 780 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada att Brinova kan utveckla Oxie centrum med både fler bostäder och ett fördjupat samarbete med Malmö stad. Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Oxie centrum, som har ett stationsnära läge, säger Per Johansson, CEO på Brinova.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige