Image

Botrygg vinner markanvisningstävling i Göteborg

Bygg/Arkitektur Botrygg Göteborg har vunnit en markanvisningstävling och fått uppdraget att bygga 40-100 nya lägenheter samt en kommunal förskola med sex avdelningar i Kyrkbyn i Göteborg.
Publicerad den 10 Oktober 2014

Botrygg har sedan tidigare byggt två fastigheter i Kyrkbyn på Örebrogatan och Trekantsgatan. Det aktuella området ligger mitt emellan dessa vid Grönebacken i stadsdelen Lundby, cirka fyra kilometer från centrala Göteborg. Många av lägenheterna i detta område är små och en klar majoritet är hyresrätter. För att öka mångfalden i boendet är det därför önskvärt att skapa större lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Inom området finns i dag en förskola med sex avdelningar som ska integreras i den nya bebyggelsen.

- Vi är väldigt glada att Göteborgs kommun värdesätter vår bevisade förmåga att hålla ned produktionskostnaderna för lägre hyror. Samtidigt som vi klarar att bygga miljömässigt och ta hänsyn till sociala aspekter i Kyrkbyn, säger Botrygg Göteborgs vd Joachim Arcari.

Detaljplanearbetet påbörjas under hösten och byggstart är beräknat till våren 2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige