Image

Bostadens vd går i pension

Karriär Ann-Sofi Tapani, vd för Umeås kommunala bostadsbolag AB Bostaden sedan 2008, har beslutat sig för att gå i pension den 1 maj 2016.
Publicerad den 23 Oktober 2015
Ann-Sofi Tapani. Bild: AB Bostaden
Ann-Sofi Tapani.

- Ann-Sofi har gjort ett otroligt bra jobb under de här åren. Samtidigt är det bra för företaget att ett skifte i ledningen inte sker samtidigt som en ny styrelse och kanske ny ordförande väljs. Vi är i mitten av mandatperioden och då kan en ny vd hinna bli varm i kläderna på ett bra sätt, säger Bernt Andersson, Bostadens styrelseordförande.

Ann-Sofi Tapani tillträdde sin tjänst som vd för AB Bostaden i februari 2008 och kom då närmast från en tjänst som skoldirektör för Gymnasieförvaltningen i Umeå kommun.

­- Efter åtta år på Bostaden och mer än 25 år på andra chefsuppdrag i Umeå kommun känner jag att det är dags att överlämna till yngre krafter att ta vid. Tiden går fort och jag är till åren kommen. Det har varit fantastiska år på Bostaden och vi har lyckats med att utveckla vårt uppdrag och samtidigt hålla en god ekonomisk balans. Det är jag stolt över och jag hoppas att det är en bra plattform för efterträdaren till min post, säger Ann-Sofi Tapani.

Rekrytering av ny vd till AB Bostaden kommer att påbörjas omgående.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige