Image

Bonnier Fastigheter säljer till 1,76 procents direktavkastning

Transaktioner I samband med sitt stadsutvecklingsprojekt i Hornstull har Bonnier Fastigheter genomfört en tredimensionell fastighetsbildning där bostadsdelen separerats och sålts till hyresgästerna. Köpeskillingen motsvarar en direktavkastning om 1,76 procent.
Publicerad den 6 December 2013
Bonnier säljer en 3D-indelad bostadsfastighet i Hornstull till hyresgästerna. Bild: Bonnier Fastigheter
Bonnier säljer en 3D-indelad bostadsfastighet i Hornstull till hyresgästerna. Tomas Hermansson. Bild: Bonnier Fastigheter
Tomas Hermansson.

Bonnier Fastigheter har sedan 2008 arbetat med ett stort stadsutvecklingsprojekt i Hornstull som slutfördes genom öppnandet av den 11 000 kvadratmeter stora handelsplatsen i april i år.

Hela projektet innefattar, förutom handelsplatsen, två nya torg, en uppgraderad tunnelbanestation, cirka 14 000 kvadratmeter moderna kontor samt förbättrad trygghet och tillgänglighet genom ett nytt övergångsställe och ny access till Högalidsspången.

I samband med utvecklingen har Bonnier Fastigheter, vars affärsidé är att långsiktigt förvalta och utveckla kommersiella fastigheter, genomfört en tredimensionell fastighetsbildning där bostadsdelen separerats i en egen fastighet som nu säljs.

Fastigheten omfattar cirka 7 800 kvadratmeter och innehåller 103 bostäder. Köpeskillingen motsvarar en direktavkastning om 1,76 procent. Rådgivare har varit Tenzing och Kilpatrick Stockton för säljaren samt Ramberg Advokater för köparen.

- Redan 2008 när vi förvärvade fastigheten så fanns ett stort intresse från hyresgästerna att förvärva sina bostäder. Då vår affärsidé är fokuserad på kommersiella fastigheter så känns det mycket tillfredsställande att vi på detta sätt kan fortsätta utveckla kontoren och handelsplatsen i Hornstull samtidigt som vi kan tillmötesgå de boendes önskan att få äga sitt boende, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige