Bonnier Fastigheter har sedan 2008 arbetat med ett stort stadsutvecklingsprojekt i Hornstull som slutfördes genom öppnandet av den 11 000 kvadratmeter stora handelsplatsen i april i år.
Hela projektet innefattar, förutom handelsplatsen, två nya torg, en uppgraderad tunnelbanestation, cirka 14 000 kvadratmeter moderna kontor samt förbättrad trygghet och tillgänglighet genom ett nytt övergångsställe och ny access till Högalidsspången.
I samband med utvecklingen har Bonnier Fastigheter, vars affärsidé är att långsiktigt förvalta och utveckla kommersiella fastigheter, genomfört en tredimensionell fastighetsbildning där bostadsdelen separerats i en egen fastighet som nu säljs.
Fastigheten omfattar cirka 7 800 kvadratmeter och innehåller 103 bostäder. Köpeskillingen motsvarar en direktavkastning om 1,76 procent. Rådgivare har varit Tenzing och Kilpatrick Stockton för säljaren samt Ramberg Advokater för köparen.
- Redan 2008 när vi förvärvade fastigheten så fanns ett stort intresse från hyresgästerna att förvärva sina bostäder. Då vår affärsidé är fokuserad på kommersiella fastigheter så känns det mycket tillfredsställande att vi på detta sätt kan fortsätta utveckla kontoren och handelsplatsen i Hornstull samtidigt som vi kan tillmötesgå de boendes önskan att få äga sitt boende, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.
Bonnier Fastigheter ska på utvalda delmarknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta egna fastigheter. Sedan 1856 har Bonnier varit en långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare som bidrar till ett hållbart, tryggt och öppet samhälle. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden: Kommersiella Fastigheter, Bostad och Invest. Merparten av de direktägda fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad och Uppsala. Bonnier Fastigheter är helägt av familjen Bonnier.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.