Image
Genom en fastighetstransaktion så får Bonnier Fastigheter en ägarandel på drygt sju procent av aktierna i Prisma Properties.
Genom en fastighetstransaktion så får Bonnier Fastigheter en ägarandel på drygt sju procent av aktierna i Prisma Properties. Bild: iStock

Bonnier Fastigheter ny ägare i Prisma Properties

Transaktioner Prisma Properties har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva av Bonnier Fastigheter. Förvärvet sker via en apportemission av nyemitterade aktier till substansvärde, vilket innebär att Bonnier Fastigheter Invest kliver in som ny aktieägare i Prisma med en ägarandel på drygt sju procent.
Publicerad den 28 Mars 2024
Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter. Bild: Bonnier Fastigheter
Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter. Vd för Prisma Properties Fredrik Mässing. Bild: Odel Film
Vd för Prisma Properties Fredrik Mässing.

Bonnier Fastigheter byggde fastigheten Segmentet 1990 för egen verksamhet och har sedan dess ägt och förvaltat fastigheten.
– Vi är långsiktiga som ägare men vårt fokus för direktägda fastigheter ligger idag på kontor och bostäder varför det blivit dags att avyttra fastigheten. Vi är väldigt nöjda med denna affär där vi avyttrar fastigheten till en köpare med bevisad förmåga att vidareutveckla den på ett bra sätt, samtidigt som vi kliver in som ny ägare i Prisma Properties, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.
– Prisma är ett bolag med en mycket fin fastighetsportfölj med inriktning på lågprishandel, ett nytt segment för oss som vi tror starkt på. Bolaget har långa hyresavtal och beståndet är i princip fullt uthyrt till ledande lågprisaktörer. Affären följer vår strategi för ökad diversifiering via indirekta investeringar i Bonnier Fastigheter Invest, säger han.

Prisma Properties har växt snabbt sedan starten 2022 och är i dag Sveriges ledande fastighetsutvecklare och långsiktig ägare av fastigheter inom lågprishandel. Genom affären med Bonnier Fastigheter breddas Prisma Properties ägarbas samtidigt som företaget får möjlighet att utveckla lågprishandel i ett ytterligare strategiskt läge i Stockholm. Prisma har tillträtt fastigheten den 27 mars 2024.
– Vi är mycket glada över att välkomna Bonnier Fastigheter som ny aktieägare och samtidigt utveckla lågprishandel i ett av Sveriges mest attraktiva handelsområden. Förvärvet av fastigheten Segmentet 1 ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och stärker vår position som den ledande utvecklaren inom lågprishandel, säger Fredrik Mässing, vd Prisma Properties.

Prisma Properties kommer nu påbörja arbetet med att utveckla fastigheten som ligger centralt vid södra infarten till Kungens Kurva, bredvid Heron City.
– Kungens Kurva står inför en spännande omvandling de kommande åren, där flera aktörer i området har stora utvecklingsplaner. Lågprishandeln var den sektor som 2022 stod för störst andel av butiksöppningarna i Sverige och har sedan dess fortsatt att gå starkt framåt. Vi ser en stor efterfrågan på nya lägen från de ledande lågprisaktörerna, säger Fredrik Mässing, vd Prisma Properties.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige