Image
Bonava säljer i Åbo, Finland.
Bonava säljer i Åbo, Finland. Bild: Bonava

Bonava säljer 131 hyreslägenheter i Åbo

Transaktioner I två separata affärer säljer Bonava totalt 131 hyreslägenheter till investeraren EQ:s bostadsfond i Åbo, Finland. De två projekten förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det fjärde kvartalet 2021.
Publicerad den 30 Oktober 2020

– De här affärerna är i linje med vår strategi att utveckla ytterligare hyresrättsprojekt och investerarförsäljningar i Finland liksom på våra övriga marknader. Utveckling av kvalitativa och prisvärda hyresrätter spelar en viktig roll för att förverkliga vår vision att skapa hem och levande områden där människor trivs, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Bonava.

Bonava kommer att skapa ett grannskap om 75 hyreslägenheter i Kirstinpuisto, beläget i de centrala delarna av Åbo, och ett grannskap om 56 hyreslägenheter i Vähäheikkilä, beläget strax söder om staden. I anslutning till de båda bostadsområdena finns tillgång till goda kommunikationer, bra service och natur.

Bonava har som första bostadsutvecklare i Europa fått bolagets klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Fram till år 2030 ska Bonava minska bolagets negativa klimatpåverkan med 50 procent genom fastställda klimatmål i enlighet med FN:s klimatpanels rekommendation om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror experten Alexandra Stråberg om fastighetsmarknaden och börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Alexandra Stråberg som är chefekonom på Länsförsäkringar. Här är hennes bedömning av coronapandemin. Och det här tror hon om detaljhandeln och kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY