Image

Bofast köper i Ljungby

Transaktioner Bofast köper, i en bolagsaffär, fastigheterna Garvaren 1 och Hammaren 37 i Ljungby.
Publicerad den 29 Juni 2015
Garvaren 1. Bild: Bökeliden
Garvaren 1. Garvaren 1. Bild: Bökeliden
Garvaren 1.

Säljare är Bökeliden AB som har avyttrat fastigheterna Garvaren 1 och Hammaren 37 i Ljungby genom försäljning av bolaget Fastighetsbolaget Garvaren i Ljungby AB.

Fastigheternas uthyrningsbara area uppgår till drygt 21 000 kvadratmeter varav cirka 1 500 kvadratmeter är bostäder.

Fastigheterna är centralt belägna i Ljungby. Garvaren som uppfördes i början av 90–talet är ett landmärke i Ljungby.

- När fastigheten uppfördes var stora delar av den en handelsgalleria. Under senare år har vi utvecklat fastigheten som idag inhyser såväl högskola, bibliotek, biograf, hotell, livsmedelsbutik, och kontorshotell. Hyresgäster är bland andra Högskolecentrum i Ljungby, Willys, Securitas, Consid, LRF Konsult, Condesign Infocom och Ljungby kommun, säger Karl-Einar Svensson som i olika roller varit med sedan Garvaren uppfördes och som nu säljer fastigheterna till Bofast.

Bofast är ett fastighetsbolag som efter förvärvet äger och förvaltar drygt 1 100 lägenheter samt lokaler med en yta om cirka 130 000 kvadratmeter i Halland, Västergötland och Småland. Fastighetsbeståndet består av 60 procent bostäder och 40 procent lokaler.

Bolaget bildades 1994 och ägare är Gabrielsson Invest i Solna.

- Vår strategi är att växa i lagom takt genom förvärv av nya fastigheter. När tillfället att förvärva Garvaren i Ljungby kom, låg det väl i linje med vår plan att växa i mindre städer med bra läge. Därför är vi idag mycket glada att få tillkännage förvärvet i Ljungby, säger Bofast vd Rune Svensson.

A&P Fastighetstransaktioner var säljarens rådgivare i affären.

Ämnen

A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Sedan tidigt 2000-tal har A&P Fastighetstransaktioner utvecklat ett omfattande nätverk och förmåga att genomföra fastighetstransaktioner inom Sveriges storstadsområden, likväl inom mindre likvida regionala och lokala marknader. Vi tror att bredden på vårt nätverk, proaktiva inställning, strukturerat arbetssätt och engagemang i varje transaktion är nyckeln till framgångsrika affärer och vår leveransförmåga, särskilt på mindre likvida marknader.

A&Ps uppdrag innefattar transaktioner av enskilda fastigheter, portföljer och utvecklingsprojekt i södra Sverige från våra kon...

Läs mer om A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige