Image
Besqab produktionsstartar bostäder i Gröndal.
Besqab produktionsstartar bostäder i Gröndal. Bild: Besqab

Besqab produktionsstartar bostäder i Gröndal

Bygg/Arkitektur Besqab startar produktionen av 40 bostadsrättslägenheter i stadsdelen Gröndal strax söder om Stockholms innerstad. Inflyttning planeras till slutet av 2025.
Publicerad den 10 April 2024

Det nya flerfamiljshuset "Grönskan" är ett så kallat "infill-projekt" och ligger i ett kvarter med redan befintlig bebyggelse. Exteriört blir det en byggnad som väl smälter in i den befintliga bebyggelsen från 50-talet, medan insidan blir ljusa moderna bostäder. I närheten finns Mastparken, Mörtviken, service samt bussar och tvärbana.

– Under det senaste året har vi sett en kraftig inbromsning i antalet byggstarter i Stockholms-området. Det är därför extra roligt att kunna fortsätta starta bostadsprojekt, med god försäljningsgrad redan före produktionsstart. Grönskan är ett bra exempel på utveckling av hållbara och hälsosamma boendemiljöer som vi anpassat efter platsens förutsättningar, säger Magnus Andersson, vd på Besqab.

– Vi startade försäljningen under sommaren 2023. Intresset har varit stort vilket är väldigt roligt. Här erbjuder vi moderna Svanenmärkta bostäder med närhet till både grönområden och kommunikationer i ett mycket populärt område, säger Anna Slåtteby, försäljnings- och marknadschef på Besqab.

Projektet omfattar 40 bostadsrättslägenheter om 1–5 rum och kök med balkonger. Första inflyttning beräknas till slutet av 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige