Image

Bank köper Tjörn-rederis huvudkontor

Transaktioner Våren 2011 beslutades att rederiet Transatlantic skulle flytta sitt huvudkontor från Skärhamn till Göteborg. Därmed uppstod en möjlighet för Tjörns Sparbank, som vuxit ur sina nuvarande lokaler, att förvärva fastigheten.
Publicerad den 13 Mars 2012

I slutet av januari i år gick det sista flyttlasset från fastigheten som utgjort Transatlantics huvudkontor sedan i slutet av 1970-talet, med undantag för några år under 90-talet. Ny ägare blir Tjörns Sparbank, som köper fastigheten för 30 miljoner kronor.

- Vi är mycket glada över denna möjlighet. Eftersom vi har växt ur vår nuvarande fastighet har vi varit på jakt efter en större lokal och när nu denna blev ledig såg vi vår chans, säger Magnus Flyckt, vd för Tjörns Sparbank i Skärhamn.

Enligt honom finns det redan intressenter till bankens befintliga lokaler.
- Det är inte helt förvånande eftersom det är ett attraktivt läge för många typer av verksamheter. Tjörns Sparbank har tre kontor på Tjörn vilket man inte har några planer att ändra på. Dagens personalstyrka är relevant för dagens behov men på sikt finns nu möjlighet att växa i och med kommunen, säger Magnus Flyckt.

Från den 15 mars har Tjörns Sparbank tillträde till den nya lokalen och därefter kommer banken att påbörja flyttningsarbetet. I höst räknar de med att kunna välkomna sina kunder till sin nya adress.
- Det känns utmärkt att det är ett företag från orten som övertar byggnaden. Nu blir huset till gagn för Tjörnborna, ett hus för allmänheten, och vi önskar Tjörns Sparbank varmt lycka till i sina nya lokaler, säger Folke Patriksson, en av grundarna till Transatlantic och numera vice ordförande i dess styrelse.

Köpeskillingen för den obelånade fastigheten på 1 900 kvadratmeter uppgick till 30 miljoner kronor vilket ger ett kadratmeterpris på 15 789 kronor.

DTZ har varit säljarens rådgivare i affären.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige