Image

Balticgruppen byggstartar i Umedalen

Bostäder I dag är det byggstart för Balticgruppens projekt med totalt 37 friliggande bostadshus i kvarteret Biet i Umedalen i Umeå.
Publicerad den 15 December 2015
Balticgruppen byggstartar i Umedalen. Bild: White
Balticgruppen byggstartar i Umedalen.

I samband med detta öppnas även upp för nästa etapp av försäljningen.

Projektet omfattar totalt 23 tvåplansvillor och 14 friliggande atriumhus. I den första etappen byggs sammanlagt nio hus, varav sju tvåplansvillor. Balticgruppen Bygg AB är totalentreprenör i projektet. Leverantör av husen är norrbottniska Grönbo som bygger miljövänliga hus i naturmaterial med låga energikostnader.

White Arkitekter har ritat husen, som i storlek varierar mellan 120 och 135 kvadratmeter boyta. Den generösa takhöjden 2.7 meter tillsammans med trevliga planlösningar gör att husen kommer att kännas ljusa och luftiga.

- Vår ambitionsnivå är som vanligt hög. Vi skapar ett riktigt högkvalitativt boende till en realistisk kostnad för kunden. Det är härligt att vi redan har så många intressenter som gillar det. Nu kör vi igång projektet och bidrar positivt till utbudet på Umeås bostadsmarknad, säger Thomas Persson vd på Balticgruppen Bygg AB. Vi ser verkligen fram emot när de första husen är på plats.

Inflyttning i de första husen är beräknad till sommaren 2016. När nu projektet har tagit fart öppnas även upp för försäljning för ytterligare sex stycken hus.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige