Image
Balder och Serneke bilder JV för att utveckla kvarteret Aries i Karlastaden.
Balder och Serneke bilder JV för att utveckla kvarteret Aries i Karlastaden. Bild: Kasper Dudzik

Balder och Serneke bygger kvarteret Aries i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Balder och Serneke bildar ytterligare ett gemensamt utvecklingsbolag i joint venture för att fortsätta samarbetet i Karlastaden, Göteborg. Den här gången är det kvarteret Aries i Karlastaden med cirka 190 lägenheter som JV-bolagen ska utveckla.
Publicerad den 3 Januari 2022

Kvarteret Aries omfattar cirka 15 000 kvadratmeter BTA. På fastigheten planeras för bostäder på cirka 9 500 kvadratmeter BOA, 190 lägenheter med bostadsrätt och kommersiella lokaler omfattar cirka 2 000 kvadratmeter LOA. Byggnaden kommer enligt planerna att få upp till tolv våningar.
– Planeringen och byggnationen av Karlastaden går enligt tidsplan och vi ser en efterfrågan som stärker oss i att gå vidare i samarbetet med Serneke. Tillsammans vill vi ytterligare utveckla ett av Nordens mest spännande fastighetsutvecklingsprojekt, säger Erik Selin, vd för Balder.

Det underliggande fastighetsvärdet i JV-bolaget, som Balder förvärvar 50 procent av, uppgår till cirka 210 miljoner kronor. Balder kommer att erlägga köpeskillingen genom delbetalningar under projektets genomförande.
– Vårt framgångsrika samarbete med Balder fortsätter och jag är glad att kunna fortsätta utvecklingen av Karlastaden ihop med en partner som vi känner väl och som delar vår vision med stadsdelen, säger Ola Serneke, vd för Serneke Invest.

Projektering av kvarteret har påbörjats och byggstart för mark- och grundläggningsarbeten är planerad till 2022. Kvarteret Aries beräknas enligt nuvarande plan stå klart under första halvåret 2025. Serneke kommer att vara totalentreprenör för byggnationen som har ett beräknat ordervärde om cirka 350 miljoner kronor. Ordervärdet inkluderas i orderingången vid ingånget entreprenadavtal.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige