Image
Life City.
Life City. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg lånar 920 miljoner av NIB till Life City

Ekonomi/Finansiering Atrium Ljungberg har tecknat ett grönt banklån med Nordiska Investeringsbanken om 920 miljoner kronor. Lånet är icke säkerställt med en löptid på sju år och är kopplat till projektet Life City i Hagastaden, Stockholm.
Publicerad den 20 Mars 2020

Atrium Ljungberg är en långsiktig fastighetsägare med en god finansiell ställning. Låneportföljen om drygt 20 miljarder kronor består till drygt hälften av kapitalmarknadsfinansiering och resten bankfinansiering och direktfinansiering. Det icke säkerställda banklånet om 920 miljoner kronor är det första som Atrium Ljungberg genomför med Nordiska Investeringsbanken och breddar finansieringsbasen. Lånet ska användas för uppförandet av projektet Life City i Hagastaden, Stockholm. Byggnaden, som ska certifieras enligt Breeam Excellent, omfattar 27 500 kvadratmeter uthyrbar area med första inflyttning under slutet av 2021. Life City ska bli ett nytt centrum för affärsutveckling och service kopplat till vård, forskning och life science.
– Vi är glada att genomföra vår första finansiering med Nordiska Investeringsbanken vilket breddar vår finansieringsbas ytterligare. Detta visar även att i en tuffare kreditmarknad finns intresse att finansiera hållbara projekt, säger Martin Lindqvist, CFO på Atrium Ljungberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytiker: SBB står inte och faller med Ilija Batljan

Bolag Arctic Securities analytiker Anna-Karin Hempel resonerar kring vad som sker i företaget, vad som är viktigt att titta på framöver och var osäkerheten är som störst. Hon ger också för Fastighetssverige ett konkret råd hur man ska göra med aktien.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY