Image
Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig på Arwidsro.
Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig på Arwidsro.

Arwidsro köper handelsfastighet vid Värmdö Centrum

Transaktioner Arwidsro förvärvar fastigheten Ösby 1:229 i Värmdö kommun av Brisak Holding AB till överenskommet fastighetsvärde om 82 miljoner kronor. Fastigheten är en handelsfastighet vid Värmdö Köpcentrum, i vilken varuhuset Brisak huserat sedan 1998.
Publicerad den 20 December 2021

Brisak skapades av bröderna Isaksson på 70-talet som sedan dess bedrivit en växande verksamhet. Efter framgångsrika decennium har bröderna nu beslutat att pensionera sig, varför lokalerna kommer att tomställas under våren 2022.

Arwidsro påbörjar vid tillträdet projektet att bygga ut och anpassa fastigheten för EKO-Gruppens koncept, vilket bland annat innebär tillbyggnad av butiksyta och höglager. Vid färdigställande kommer den uthyrningsbara arean att uppgå till cirka 9 000 kvadratmeter. Byggnaden kommer att miljöcertifieras i enlighet med Arwidsros gröna ramverk. Projektet estimeras pågå under elva månader med uppskattat butiksöppnande av EKO-Gruppen i mars 2023. Arwidsro och EKO-Gruppen har tecknat ett 10-årigt hyresavtal. Hyresvärdet vid färdigställande inklusive lagerlokal, som hyrs ut till annan part, estimeras till 10,4 miljoner kronor.

– Det känns verkligen bra att utöka vårt samarbete med EKO-Gruppen, från deras första etablering någonsin i Fjälkinge, Kristianstad och nu även deras första etablering i Stockholm. Likt de flesta andra som är uppvuxna i närområdet har jag en nostalgisk relation till Brisak-butiken som i princip har kommit att bli en institution på orten. Det känns därför jättekul att kunna bygga vidare på det som bröderna Isaksson har skapat men i en ny kostym som kommer att lyfta hela närområdet, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig, Arwidsro.

Tillträdesdagen är preliminärt 1 februari 2022 men är dynamisk och sätts till fem bankdagar efter att Värmdö kommuns förhandsbesked avseende utbyggnationen vunnit laga kraft. Kommunen tog upp ärendet den 7 december 2021 och meddelade beslutet 15 december 2021.

– Vi tycker det är jätteroligt att få vår första men förhoppningsvis inte sista etablering i huvudstaden. Vi på Eko är tacksamma att gänget från Arwidsro jobbat hårt för att ro detta i hamn, vi tror hårt på detta läge då det redan är ett etablerat läge i ett starkt handelsområde, säger Ted Berggren, vd, Eko Stormarknad.

Handelsplatsen Värmdö köpcentrum är en av Stockholms mest välbesökta handelsplatser, strategiskt belägen utmed väg 222 mellan Stockholms innerstad och Värmdö. Handelsområdet är den dagliga hubben för mat, kläder och inredning men även den sista stora livbojen på väg ut mot äventyr bland vikar och vass i Stockholms skärgård. I området finns dagligvaruhandel med välkända aktörer som Ica Maxi, Willys, Lidl och Systembolaget. Omkring ligger kontor, gym och företag som erbjuder tjänster inom vård och hälsa, bland annat vårdcentral, tandläkarpraktik och fotvård.
Arwidsro biträddes av TM & Partners. Brisak företräddes av Jan Börjesson hos Kommersiella Fastigheter och Joakim Sundqvist hos Astra Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige