Image
Aros Bostad köper byggrätter av HSB Bostad i Solna.
Aros Bostad köper byggrätter av HSB Bostad i Solna. Bild: Amkvo

Aros köper byggrätter av HSB i Solna

Transaktioner Aros Bostadsutveckling köper cirka 500 byggrätter i området Pampas - Ekelund i Solna av HSB Bostad. Affären innebär att HSB Bostad och Aros Bostad ska utveckla den helt nya stadsdelen tillsammans, via ett gemensamt exploateringsbolag.
Publicerad den 24 Augusti 2020

De cirka 500 byggrätter som Aros Bostad förvärvat ingår i den första etappen av Ekelundsområdet, vilket utvecklats av Solna stad och HSB Bostad. Den nya kvartersstaden kommer att ligga i direkt anslutning till Pampas Marina i Solna och med gångavstånd till Kungsholmen och Norrmalm.

Magnus Andersson, vd Aros Bostad:
– Vi ser fram emot att utveckla den nya stadsdelen Pampas - Ekelund tillsammans med HSB Bostad och Solna stad. Det är ett fantastiskt läge för att skapa attraktiva och hållbara bostäder i och med närheten till både vatten, grönområden och goda kommunikationer.

Detaljplanearbetet för området är påbörjat. Den första etappen av stadsutvecklingsprojektet innehåller cirka 1 000 bostäder med levande stadsgator, ett rikt utbud av service samt förskolor. Strandpromenaden som ansluter till området ska rustas upp och en ny tunnelbaneuppgång till stationen Västra Skogen planeras.

Jonas Erkenborn, vd HSB Bostad:
– Vi är glada över att ha Aros Bostad som partner i framdriften av området. Samarbetet är tänkt att öka exploateringsförutsättningarna, skapa ett varierat utbud av bostäder samt möjliggöra en högre utbyggnadstakt. Vi vet att området är efterlängtat av HSB:s bosparare och viktigt för Solna stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige