Image
Aros Bostad köper byggrätter av HSB Bostad i Solna.

Aros köper byggrätter av HSB i Solna

Transaktioner Aros Bostadsutveckling köper cirka 500 byggrätter i området Pampas - Ekelund i Solna av HSB Bostad. Affären innebär att HSB Bostad och Aros Bostad ska utveckla den helt nya stadsdelen tillsammans, via ett gemensamt exploateringsbolag.


Leif Lindqvist och Johanna Berg.

Omorganisation av ledningsfunktioner på HSB Bostad

Bolag HSB Bostad organiserar om i ledningsfunktionerna på bolaget. Projektutvecklingsverksamheten lyfts direkt in i ledningsgruppen med Johanna Berg som affärsområdeschef. Leif Lindqvist, chef för fastighet och transaktionsverksamheten, läggs direkt under vd:n Jonas Erkenborn.


Castellum samarbetar med HSB i Jubileumshuset.

HSB och Castellum lanserar innovativ hub

Bolag Med fokus på gemenskap och sociala ytor, coworking och servicekoncept vill HSB skapa en attraktiv mötesplats i entréplanet i Jubileumshuset i Hagastaden, Stockholm. Hubben ska utvecklas i nära samarbete med Castellum, som också får ansvaret för de kommersiella delarna av fastigheten.


SBB i flera stora utvecklingsprojekt i Stockholm

Bygg/Arkitektur SBB ska tillsammans med HSB, K2A och Innovation Properties utveckla 1 500 nya bostäder i Västerhaninge samtidigt meddelar bolaget att man ihop med Botrygg och Sveafastigheter skapar 1 300 bostäder i Jordbro.


HSB Bostad har Sveriges nöjdaste bostadsköpare

Sverige HSB Bostad är årets vinnare i Prognoscentrets mätning – ”Sveriges nöjdaste kunder”. HSB Bostad vann med ett NKI (Nöjd Kund Index) på 79, jämfört med branschindex på 73.


HSB vinner markanvisningstävling i Visby

Bostäder HSB Bostad har vunnit en markanvisningstävling om kvarteret Signallottan i centrala Visby och planerar att uppföra 60 lägenheter.


Wafa Knutson ny affärsområdeschef på HSB Bostad

Karriär HSB Bostad förstärker ledningsgruppen med Wafa Knutson som affärsområdeschef för produktion.


HSB Bostad köper tomträtt i Kista

Transaktioner HSB Bostad förvärvar tomträtten Grenå 4 i Stockholms stad av Bo Bjunér AB. Tomträtten omfattar idag kommersiell verksamhet med kontor och rackethall. HSB Bostads syfte är framtida bostadsexploatering.


Ny vice vd på HSB Bostad

Karriär Stig Ahlén har utsetts till vice vd för HSB Bostad AB. Han är i dag affärsområdeschef för affärsutveckling på HSB Bostad, en tjänst han kommer att inneha parallellt med vice vd-posten.


Ny vd för HSB Bostad

Bolag Den nye vd:n kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef för fastighetsutveckling inom HSB Stockholm.


Hotel Oden blir bostäder

Transaktioner HSB har förvärvat fastigheten Gullvivan 2 vid Odenplan, som inrymmer bland annat Hotel Oden. Bygglov är framtaget för att göra om hotellet till 145 lägenheter.


HSB Stockholm köper i Solna

Transaktioner HSB Stockholm köper en fastighet i Solna med 30 lägenheter. Säljare är en privat aktör.