Image

HSB in i SBB:s Falkenbergsprojekt

Bolag SBB och HSB har tecknat en avsiktsförklaring avseende utveckling av 40 000 kvadratmeter byggrätt på Bacchusområdet i Falkenberg.
Publicerad den 22 September 2016
600 bostäder skapas på Bacchusområdet. Bild: Fredblad Arkitekter
600 bostäder skapas på Bacchusområdet.

Detta innebär ett tillskott om cirka 450 lägenheter till de tidigare 150 planerade. Området byggs med blandade upplåtelseformer. Samarbetet innebär ett påskyndande av byggstarten i det unika Falkenbergsprojektet.

Fullt utbyggt kommer cirka 600 familjer att bo i Bacchusområdet. I direkt anslutning finns den flera kilometer långa och attraktiva Skrea strand med Strandbaden hotell och restaurang samt badhus och närservice. Området är en konstgjord halvö vid Ätrans mynning med vattenutsikt åt tre håll.

SBB och HSB bildar ett gemensamt bolag som ska genomföra hela projektet.

- Vi kommer att bygga en helt ny stadsdel i en fantastisk boendemiljö med Skrea strand och det öppna havet. Att få genomföra projektet tillsammans med HSB innebär att vi får en stabil och stark partner med garantier om kvalitet och värden för de som senare ska bo i området, säger Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan.

- Området har en mycket stor potential med sitt unika läge. För HSB som långsiktig aktör är den här sortens utvecklingsprojekt oerhört stimulerande att medverka i, säger Henrik Zäther, vd för HSB Göta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige