Image

Arnhult ny storägare i Castellum

Bolag Rutger Arnhult, vd för Klövern och storägare i bland annat Corem, Klövern och Sagax, är nu även nionde största ägare i Castellum.
Publicerad den 8 September 2017
Rutger Arnhult Bild: Klövern
Rutger Arnhult

Under sommaren har Arnhult köpt drygt sju miljoner Castellumaktier, motsvarande 2,57 procent av aktierna, enligt nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till ägartjänsten Holdings.

- Vi går in och ut, ofta i fastighetssektorn. Castellum är en likvid aktie och det som är trevligt är att utdelningen är spridd på två gånger per år, säger Rutger Arnhult till Nyhetsbyrån Direkt.

Han påpekar för Direkt att han ligger nära gränsen för budplikt både i Klövern och Corem, medan likviditeten i Sagax är mindre.

Därmed har han svårigheter att placera i vad han kallar kärninnehaven.
- Castellum är också väldigt likt Klövern: De är lite större i Göteborg och vi är lite större i Stockholm. Båda har fokus på kontor med inslag av logistik och lager, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige