Image

Areim stänger fond II på 2,8 miljarder kronor

Bolag Areim stänger sin andra fastighetsfond. Fonden har ett eget kapital om 2,8 miljarder kronor och en total investeringsvolym om cirka 6-7 miljarder kronor.
Publicerad den 2 Augusti 2013

De senaste investorerna är Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond och Kåpan pensioner försäkringsförening som går in som femte och sjätte investerare i Areims fastighetsfond, Areim Fond II, med totalt 550 miljoner kronor.

Tillsammans med tidigare garanterat kapital av fondens existerande investorer, GIC (Government of Singapore Investment Corporation), APG (Algemene Pensioen Groep), Fjärde AP-fonden och Allianz Real Estate, har fonden nu en kapitalbas på totalt 2,8 miljarder kronor och Areim Fond II är därmed stängd.

– Vi är både glada och stolta över att dessa två investerare ger oss sitt förtroende och väljer att investera i Areim Fond II. I och med detta kan vi nu stänga vår andra fastighetsfond och det känns väldigt bra, säger Leif Andersson, vd på Areim.

Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt investeringar i handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om cirka 6-7 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige