Image
Therese Rattik, vd för Areim.
Therese Rattik, vd för Areim. Bild: Areim

Areim stänger datacenterfond med fem miljarder kronor i kapital

Bolag Areim har stängt sin nordiska datacenterfond Areim DC Fund med fem miljarder kronor i kapital från ledande institutionella investerare. Fondens fokus är att utveckla sin datacenterplattform genom sitt ägande i EcoDataCenter.
Publicerad den 22 Maj 2023

Areim har ägt EcoDataCenter genom fonder sedan 2018 och nu ägs företaget av den nyetablerade datacenterfonden, Areim DC Fund. Fonden kommer att fokusera på att fortsätta utveckla företaget och stötta dess framtida tillväxt.
– Vi är stolta och glada över det förtroende vi har fått från våra investerare i Areim DC Fund. Vi ser ett ökat intresse för den nordiska datacentermarknaden, drivet av den starka digitaliseringstrenden och de många fördelar som finns med att etablera och driva datacenter i Norden. Med vår datacenterfond kan vi, genom EcoDataCenter, vara med och möjliggöra den gröna omställning som branschen behöver för att möta samhällets behov idag och i framtiden, säger Therese Norling, Fund Manager, Areim.

Vid kapitalresningen av Areim DC Fund var Evercore exklusiv global finansiell rådgivare och Andulf Advokat bistod med juridisk rådgivning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige