Image

Arcona och Veidekke bygger vid Karolinska

Bygg/Arkitektur Arcona och Veidekke bygger nytt storprojekt inom Life science vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.
Publicerad den 18 Augusti 2015

Karolinska Institutet i Huddinge kommer i den nya byggnaden att tillskapas förutsättningar för en bättre och effektivare forskning inriktad på så kallad translationell forskning, det vill säga sådan där kunskap upparbetad inom grundforskning snabbt kan överföras i tillämpad praktik i sjukvården, och erfarenheter från densamma kan återföras till grundforskningen.

Både Arcona och Veidekke har lång erfarenhet av att bygga lokaler anpassade för forskning och kan med gemensam specialistkompetens och ett involverande arbetssätt för såväl projektering och produktion optimera utformning och skapa effektiva lösningar anpassade för ändamålet.

Projektet Neo är både stort och installationstätt och byggs i direkt anslutning till sjukhusets ambulansinfart och Novum med känslig forskningsverksamhet vilka kommer att bedriva sin verksamhet som vanligt under byggnationen. Det ställer stora krav på logistiken kring arbetsplatsen där man kommer att använda Arconas logistiksystem, CSL, med separat logistikterminal, samordnade leveranser och inbärningshjälp.

– Arcona och Veidekke kunde presentera det klart mest fördelaktiga anbudet med rätt pris, en kompetent organisation och med en genomförandemodell och logistiklösning som vi vet kan hantera det känsliga läget intill sjukhuset,säger Håkan Karlsson, projektansvarig på TKV2.

Arcona och Veidekke bygger sedan tidigare i samverkan ”Technology for Health” inom samma kvarter åt TKV2.

– Ännu en gång har vi fått TKV:s förtroende att bygga ett stort och installationstätt projekt. Det är förstås glädjande och ett kvitto på styrkan i Arconas och Veidekkes erbjudande att genomföra komplexa projekt med svåra logistiska förutsättningar i samverkan, säger Anders Rauge, affärschef på Arcona och Pawel Missuna, arbetschef Veidekke.

TKV2 Fastighets AB är ett bolag som ägs till lika delar av SveaNor Fastigheter AB och Hemsö Fastighets AB. SveaNor Fastigheter AB har utvecklat och genomför projektet. Hemsö Fastighets AB är långsiktig fastighetsägare när fastigheten är klar.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige