Image

Anna Strömberg till Catellas fondförvaltning

Karriär Anna Strömberg är utsedd till ny förvaltare på Catellas fondförvaltning. Hon har en mångårig bakgrund som förvaltare av såväl svenska som globala aktieportföljer i kombination med goda kunskaper inom hållbarhet och Responsible Investments. Anna Strömberg kommer närmast från Nordea.
Publicerad den 1 September 2016

Anna Strömberg har 18 års erfarenhet från förvaltning av svenska och globala aktier, ofta i koncentrerade portföljer baserade på fundamental analys. Hon kommer närmast från en roll inom Nordea Responsible Investments där hon arbetat med att utveckla och driva processen för hållbarhetsanalys på Nordea samt att fördjupa integrationen mellan aktie- och ESG-teamen. Anna Strömberg tillträder sin tjänst 1 september.

– Vi är glada och stolta över att kunna annonsera Anna Strömberg som ny portföljförvaltare på Catellas fondförvaltning. Catella har en hög ambitionsnivå när det gäller förvaltning och Anna kommer med sin gedigna bakgrund inom förvaltning och hållbarhetsarbete att komplettera det befintliga teamet på ett mycket bra sätt, säger Erik Kjellgren, ansvarig för den svenska fondverksamheten.

– Vi väljer att rekrytera en individ med lång erfarenhet av aktieförvaltning, kombinerat med goda kunskaper inom hållbarhet. En tydlig process för arbetet med hållbarhet är numera ett krav från våra kunder och vi har därför en tydlig ambition att lyfta oss även inom detta område. Det är viktigt att hållbarhetsarbetet verkligen integreras i förvaltningsarbetet och Annas långa erfarenhet från förvaltning är därför centralt. Anna kommer att få en bred roll i vår verksamhet för att öka fokus generellt på hållbarhet och kommer även att ha ett tydligt eget förvaltaransvar som en viktig del av teamet runt Catella Reavinstfond, fortsätter han.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir SBB:s storsatsning på äldreboenden: "Ska förvärva mer i Norden"

Bolag SBB sätter nytt ambitiöst mål för sina äldreboenden: dubbla volymen inom två år. För att leda den utvecklingen utses Magnus Edlund till chef för affärsutveckling av äldreboenden. För Fastighetssverige berättar han om sin nya tjänst, den ambitiösa målsättningen, var man tittar på förvärv och möjligheterna att kliva in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY