Image
Andreas Norberg.
Andreas Norberg. Bild: CBRE GI

Andreas Norberg blir ny Nordenchef på Barings

Bolag Barings rekryterar Andreas Norberg som ny Nordenchef.
Publicerad den 20 April 2022

Andreas Norberg kommer vara baserad i Stockholm och leda Barings fastighetsinvesteringsverksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland, i nära samarbete med Gunther Deutsch, chef för europeiska transaktioner, och Charles Weeks, chef för fastigheter för Europa, Asien och Stillahavsområdet.

Andreas Norberg kommer till Barings från CBRE Investment Management (CBRE IM) där han hade arbetat i mer än sex år, senast som chef för investeringsverksamheten och medlem av dess europeiska ledning. Innan dess har han arbetat för bland annat Kungsleden och CBRE.

Andreas Norberg kommer att ansvara för att ytterligare bygga upp Barings redan starka position på den nordiska fastighetsmarknaden. Norden är en av Barings föredragna geografier inom sina prioriterade investeringssektorer logistik, kontor och alternativ – boende.
– Efter att nyligen ytterligare utökat vårt avtryck i Norden, inklusive forward funding-köpet av ett större logistikutvecklingsprojekt i Göteborg, ansluter Andreas till teamet i en viktig tillväxtperiod för Barings på marknaden och i hela Europa. Med en imponerande meritlista kommer Andreas att leda vårt arbete i Norden när vi bygger momentum, utvecklar vår redan sunda pipeline av projekt och söker upp andra inom våra föredragna investeringssektorer inom en rad värdeskapande och kärntillgångar, säger Charles Weeks.
– Barings har ett avundsvärt rykte om att kombinera kunskap på plats och global expertis för att leverera utmärkta resultat för sina kunder. Med en aptit att köpa ytterligare investeringar inom logistik-, kontors- och bostadssektorerna ser jag fram emot att vidareutveckla Barings etablerade position på marknaden och känner att vi har en stark möjlighet att bygga vidare på teamets förstklassiga arbete, säger Andreas Norberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige