Image

Andersson: ”Jag ville gå fortare fram”

Bolag Nu kommenterar Peter Andersson, avgående vd för Einar Mattsson Byggnads AB, schismen som gör att han avgår. - Jag ville gå fortare fram i förändringsarbetet, säger han till Fastighetssverige.
Publicerad den 19 Januari 2012

Bakgrunden till att Peter Andersson avgår och koncernchefen Stefan Ränk i går gick in som tillförordnad vd var att de två hade delade uppfattningar om hur förändringsarbetet i bolaget ska skötas.

- Vi har under två år arbetat hårt med att genomföra förändringar och förbättringar. Det vi inte är överens om är hur vi ska fortsätta förändringsarbetet. Ska man konkretisera kan man säga att jag vill gå fortare fram, ha lite högre tempo i förändringsarbetet för att öka lönsamheten och säkra kvalitén.

Vad ska du göra nu?
- Jag har jobbat intensivt i två år och kommer att ta det lugnt nu ett par månader och fundera över vad jag ska göra i framtiden.

Känns det bittert?
- Nej, inte bittert. Vi har en professionell relation. Det är klart att jag är lite besviken över att vi inte kunde komma överens om fortsättningen, men det är som det är.

Innan Peter Andersson började på Einar Mattssons Byggnads AB var han i sju år vd för det tyska familjeföretaget Layhers skandinaviska bolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige