Image
Bild: AMF

AMF bygger om Gallerian – investerar 200 miljoner kronor

Bygg Stockholm Evolution är namnet på Gallerians nya storsatsning. 13 500 kvadratmeter av Gallerians yta byggs om för att bland annat ge rum åt den internationella modekedjan Hollister och hemelektronikjätten Media Markt. I år ska Gallerian också förbereda sig för ett nytt övergripande framtidskoncept med start 2012.
Publicerad den 24 Februari 2011
AMF bygger om och ut Gallerian för cirka 200 miljoner kronor. Bilder: AMF Fastigheter. Bild: AMF
AMF bygger om och ut Gallerian för cirka 200 miljoner kronor. Bilder: AMF Fastigheter. Anders Pettersson, centrumchef på Gallerian. Foto: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Anders Pettersson, centrumchef på Gallerian. Foto: AMF Fastigheter.

Senast Gallerian i Stockholm byggdes om var 2004. Nu satsar AMF Fastigheter, som äger Gallerian, på en ny stor ombyggnad för att ge plats åt Hollister, Media Markt och ett tiotal nya butiker, matställen och mötesplatser. Ytan som berörs är 13 500 kvadratmeter stor, varav 3 500 kvadratmeter är helt nya ytor. Investeringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor.

- Vi fortsätter att ha siktet inställt på en framgångsrik mix av mat, shopping och mötesplatser, men anstränger oss också för att lyfta fram svenska och internationella butikskoncept i flagshipformat. Både Hollister och Media Markt är otroliga vinnarkoncept som kan bidra till ett intressantare Stockholms City, säger Anders Pettersson som är centrumchef på Gallerian.

Besöksmässigt är målet att öka förra årets besökarantal från 16,7 miljoner till 17,5 miljoner 2012. Första fasen av Gallerians ombyggnad beräknas vara klar hösten 2011, men förändringen är bara en del i en betydligt längre och mer konceptuell framtidsresa.

- Samtidigt som vi bygger om miljön och tar in nya stora varumärken, så förbereder vi oss också inför ett nytt framtidskoncept som berör hela Gallerian. Våra besökare kan se glimtar av det redan i år med nya servicetjänster och ny digital teknik, men konceptet blommar ut först 2012. Under hösten kommer vi att avslöja mer om våra framtidsplaner, säger Anders Pettersson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige