Image

Amastens substans passerar fem kronor

Bolag Amasten passerar i Q1-rapporten fem kronor i substansvärde – bolaget är nu uppe i 5,18 kronor per stamaktie (4,07).
Publicerad den 12 Maj 2017

Aktien handlas därmed till en avsevärd rabatt gentemot substansvärdet – i går stängd kursen på 3,60 kronor.

Vid årsskiftet var substansvärdet 4,87 kronor

Övriga Q1-siffror:
• Hyresintäkterna uppgick till 65,0 mkr (56,2).
• Driftsöverskottet uppgick till 26,2 mkr (25,6).
• Förvaltningsresultatet uppgick till 2,3 mkr (8,1).
• Periodens resultat ökade till 33,2 mkr (18,0).
• Resultatet per stamaktie ökade till 0,20 kronor (0,09).

Vd David Dahlgren:
- Amastens första kvartal präglades av fortsatt starka värdeökningar till följd av det värdehöjande renoveringsarbetet och en stark transaktionsmarknad. Under perioden aviserades också förvärv av bostadsportföljer till ett värde av 425 miljoner kronor.

- Under första kvartalet renoverades 23 lägenheter, vilket är mer än dubbelt så många som under första kvartalet i fjol.

- Arbetet med att sälja av fastigheter på orter som inte långsiktigt passar portföljen fortskrider. Efter första kvartalets utgång har vi sålt vårt bestånd i Sollefteå, samt ett antal mindre fastigheter i Härnösand som inte passar förvaltningsstrategin. Istället har vi bland annat förvärvat vår första fastighet i Sundsvall, vilket är i linje med vår målsättning att öka närvaron i de större städer vi idag finns på pendlingsavstånd till.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige