Image

Amasten köper i Härnösand

Transaktioner Amasten har ingått avtal om att köpa ett bestånd i Härnösand till ett värde om 140 miljoner kronor. Säljare är City-Fastigheter i Umeå Invest.
Publicerad den 22 December 2015
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

- Beståndet ligger i bästa läge och omfattar 82 procent bostäder, med en bedömd direktavkastning på 6 procent, och förstärker vår närvaro i Härnösand och förvaltningsregion Norr. Förvärvet är också i linje med vårt fokus på stabila orter med pendlingsavstånd till regionala tillväxtmotorer som exempelvis Sundsvall. Det är ett bra bostadsbestånd med åtråvärda lägenheter utan vakanser. Det finns dessutom goda förutsättningar att förädla fastigheterna ytterligare med avseende på hyresnivåer och därmed fastighetsvärden. Genom förvärvet bibehåller vi även vårt fokus på att Amasten som helhet skall innehålla två tredjedelar bostäder, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

Betalning kommer att erläggas via lån, kontant betalning och en liten del i form av nyemitterade stamaktier i Amasten som emitteras till säljaren. Aktier för fyra miljoner kronor ska emitteras till en kurs om 3,50 kronor per aktie.

- Det är glädjande att säljaren vill bli aktieägare och tillsammans med övriga ägare vara med att utveckla Amasten. Vårt tillväxtmål är att nå ett fastighetsvärde om minst fyra miljarder kronor inom en treårsperiod, och vi ser bland annat fler intressanta investeringsmöjligheter i regionen, säger David Dahlgren.

Transaktionen är villkorad av slutligt kreditgodkännande.

City-Fastigheter lämnar i och med affären Härnösand. Samtidigt säljer bolaget i Umeå till NP 3 (se länk nedan).
Syftet med försäljningarna är att fokusera på bostäder i Umeå, säger bolagets vd Fredrik Sällström till Västerbottenskuriren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige