Image

Amasten köper i Härnösand

Transaktioner Amasten har ingått avtal om att köpa ett bestånd i Härnösand till ett värde om 140 miljoner kronor. Säljare är City-Fastigheter i Umeå Invest.
Publicerad den 22 December 2015
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

- Beståndet ligger i bästa läge och omfattar 82 procent bostäder, med en bedömd direktavkastning på 6 procent, och förstärker vår närvaro i Härnösand och förvaltningsregion Norr. Förvärvet är också i linje med vårt fokus på stabila orter med pendlingsavstånd till regionala tillväxtmotorer som exempelvis Sundsvall. Det är ett bra bostadsbestånd med åtråvärda lägenheter utan vakanser. Det finns dessutom goda förutsättningar att förädla fastigheterna ytterligare med avseende på hyresnivåer och därmed fastighetsvärden. Genom förvärvet bibehåller vi även vårt fokus på att Amasten som helhet skall innehålla två tredjedelar bostäder, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

Betalning kommer att erläggas via lån, kontant betalning och en liten del i form av nyemitterade stamaktier i Amasten som emitteras till säljaren. Aktier för fyra miljoner kronor ska emitteras till en kurs om 3,50 kronor per aktie.

- Det är glädjande att säljaren vill bli aktieägare och tillsammans med övriga ägare vara med att utveckla Amasten. Vårt tillväxtmål är att nå ett fastighetsvärde om minst fyra miljarder kronor inom en treårsperiod, och vi ser bland annat fler intressanta investeringsmöjligheter i regionen, säger David Dahlgren.

Transaktionen är villkorad av slutligt kreditgodkännande.

City-Fastigheter lämnar i och med affären Härnösand. Samtidigt säljer bolaget i Umeå till NP 3 (se länk nedan).
Syftet med försäljningarna är att fokusera på bostäder i Umeå, säger bolagets vd Fredrik Sällström till Västerbottenskuriren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY