Image

NP3 köper i Umeå

Transaktioner NP3 Fastigheter har köpt fyra fastigheter i Umeå för 118,8 miljoner.
Publicerad den 22 December 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Fastigheterna Ledningen 1 & 2 om totalt 11 574 kvadratmeter ligger i Västerslätts industriområde där NP3 sedan tidigare har flera fastigheter. De har ett underliggande fastighetsvärde om 85 miljoner kronor och ett hyresvärde på årsbasis om 7,1 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda och största hyresgäst är Länstrafiken i Västerbotten som står för 84 procent av hyresvärdet. Hyresdurationen ligger på 9,1 år och säljare är Cityfastigheter i Umeå Invest AB, samma som i Amastenaffären (se länk nedan). City-Fastigheter vill fokusera på bostäder.

Flygaren 1 & 2 om totalt 2 700 kvadratmeter ligger i Öst Teg i närheten av Umeå flygplats. Även i det området är NP3 representerat sedan tidigare. Fastigheterna är fullt uthyrda till Umeå Business Group AB vars ägare Fågelviksgruppen även är säljare. Fågelviksgruppen är en av Europas största taxiorganisationer med varumärken som Taxi Kurir, Top Cab och Taxi 020. Det underliggande fastighetsvärdet är 33,8 miljoner och det årliga hyresvärdet drygt 2,6 miljoner. Hyresdurationen är 10 år. Det ekonomiska tillträdet sker den 1:a januari 2016. Säljaren har ett förbehåll i avtalet och slutgiltigt besked om förvärvet sker senast den sista februari 2016.

- Umeå i allmänhet och i synnerhet Västerslätt och Öst Teg är områden där NP3 vill växa ytterligare. Dessa förvärv förbättrar vakanssituationen och durationstiden för NP3:s Umeåbestånd. Dessutom är vi glada över att Länstrafiken i Västerbotten blir vår största hyresgäst i marknadsområdet, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY