Image

Allmänheten kan bidra till landmärke genom dataspel

Bygg/Arkitektur Equator Stockholm/Mojang, en av de utvalda arkitekterna i HSB Stockholms tävling om att bygga ett landmärke i Stockholms innerstad, ger nu allmänheten möjlighet att bidra i deras tävlingsbidrag, genom dataspelet Minecraft.
Publicerad den 28 Juni 2013

I dataspelet Minecraft kommer alla intresserade att kunna bygga sitt eget hus på den tilltänkta tomten på Fleminggatan. Minecraftbyggena kommer att granskas och tre vinnare koras.

Idéerna och innovationerna i byggena kommer att användas i Equators förslag till ett fysiskt hus.

– Vi tycker att användandet av Minecraft är spännande för att nå unga innovationer till framtidens boende. Att de unga själva bygger de bostäder de vill ha är en fantastisk utgångspunkt. Genom denna tävling vill vi utmana oss själva och branschen att tänka utanför ramarna och rita upp ett landmärke för Stockholm, säger Anders Svensson, vd på HSB Stockholm.

Under hela juli kommer tävlingen att fortgå. Meningen är att unga spelare ska kunna bidra till det Stockholm som de ska bo i när de blir vuxna. Metodiken är unik i Sverige, i FN:s regi arbetar Mojang med ett liknande upplägg för att hitta nya former för slumområden i Kenya.

– Minecraft är ett verktyg som passar bra för skapa byggnader i och dessutom välanvänt av dagens ungdomar. Vi tror att det finns en stor kraft i att använda allmänheten och HSB:s medlemmars input till vårt förslag, säger Annica Carlsson på Equator Stockholm.
För att medverka i tävlingen går man in på spelet Minecraft och skriver in serveradressen: ksf.so.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige